Teknoloji

Genel

 

Teknoloji haberlerine damga vuran markalar. İnternette marka haline gelmiş en yeni teknolojik gelişmeleri duyuran blog ve inceleme siteleri çok yoğun çalışmakta. Bunlar özellikle internet teknolojileri ve en son teknolojik yenilikleri kendi markaları altında yayınlayarak konu hakkında bilgilenmeyi sağlıyor.

  • Bu gözlük asistanlık yapıyor! Google’ın yapay zekalı AR gözlüğü ortaya çıktı
    by Ahmet Safa (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 21:32

    Bu içerik ilk olarak Bu gözlük asistanlık yapıyor! Google’ın yapay zekalı AR gözlüğü ortaya çıktı adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi! İşte yeni ücretler
    by Ahmet Safa (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 21:01

    Bu içerik ilk olarak Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi! İşte yeni ücretler adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Google Fotoğraflar, yeni ‘Ask Photos’ asistanı ile daha akıllı hâle geliyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:53

    Google, yapay zekâ destekli arama yeteneklerini bir üst seviyeye taşıyarak, kullanıcıların fotoğraflar arasında daha akıllı aramalar yapmasını sağlayacak. CEO Sundar Pichai, bugünkü I/O açılış konuşmasında “Ask Photos” adında, bu yaz kullanıma sunulacak yeni bir özelliği duyurdu. Bu özellik, yapay zekâ kullanarak kullanıcıların ne aradığını daha iyi anlamayı ve daha karmaşık istekler için bağlantıları kurmayı hedefliyor. Pichai, uygulamaya “Plaka numaram neydi?” diye sorduğunda, mevcut sistemde bir plakayı bulmak için birçok farklı araba fotoğrafı arasından geçmek gerekiyordu. Ancak Google Fotoğraflar, konum ve yıllar içinde fotoğraflarda ne sıklıkla göründüğü gibi verileri analiz ederek, istenen aracı belirleyebildi ve plaka numarasını bir metin yanıtı ile birlikte doğrulanmış bir görüntü ile geri döndürdü. Bu özellik, fotoğraflar arasında daha etkili ve doğru bir arama yapılmasını sağlayacak. Pichai, “Lucia’nın yüzme becerisinin zaman içinde nasıl geliştiğini göster” demesi üzerine, Gemini, çocuğun yıllar içindeki yüzme derslerini özetleyen geniş bir fotoğraf ağı topladı. “Ask Photos”, kullanıcıların anılarını daha derinlemesine araştırmalarına yardımcı olacak. Bu özellik, kullanıcılara zaman içindeki değişimleri görselleştirme fırsatı sunarak, değerli anıları daha kolay hatırlamalarını sağlayacak. Yaz aylarında kullanıma sunulacak Pichai, “Ask Photos” özelliğinin bu yaz Google Fotoğraflar’a ekleneceğini ve daha fazla yetenekle güncelleneceğini belirtti. Bu servis, milyonlarca insan için vazgeçilmez bir hizmet haline geldi. Google’ın CEO’su, Google Fotoğraflar’ın günlük … Google Fotoğraflar, yeni ‘Ask Photos’ asistanı ile daha akıllı hâle geliyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Google, kişiselleştirilmiş yapay zekâ chatbot’ları oluşturmanızı sağlayacak
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:49

    Google, yapay zeka asistanı Gemini’ı geliştirmeye devam ediyor ve bu yenilikler arasında kullanıcılara büyük esneklikler sunan “Gems” adlı bir kişiselleştirme seçeneği bulunuyor. Gems, kullanıcıların belirli görevlerde yardımcı olacak ve belirli kişilik özelliklerini barındıracak chatbotlar yaratmalarını mümkün kılıyor. Bu, kullanıcıların kendi yapay zeka botlarını oluşturmalarını sağlayan bir özellik olarak öne çıkıyor. Google, bu özellikle kullanıcılara, Gemini’yi spor arkadaşı, mutfak yardımcısı, kodlama partneri, yaratıcı yazma rehberi gibi birçok farklı rolde kişiselleştirmelerine olanak tanıyor. Örneğin, Gemini’ye bir koşu antrenörü olarak davranmasını, günlük koşu programları sunmasını ve motive edici bir üslup kullanmasını söyleyebilirsiniz. Böyle bir yapılandırmayla Gemini, tanımlandığı şekilde bir gem oluşturuyor. Gemini, kullanıcıların chatbot’larına hangi özelliklerin entegre edileceğini belirlemelerine izin vererek kişisel tercihlere göre şekillenen bir hizmet sunuyor. Kullanıcılar, bu sayede istedikleri özelliklere sahip bir asistan yaratabiliyorlar. Bu, kullanıcıların kişisel ihtiyaç ve tercihlerine göre özelleştirilmiş bir deneyim sunan önemli bir adımı temsil ediyor. “Gems” özelliği, öncelikle Gemini Advanced abonelerine “yakında” sunulacak. Bu yeni özellik, kullanıcıların kendi ihtiyaçlarına özel asistanlar oluşturabilmesi için büyük bir fırsat sunuyor. Google’ın bu hamlesi, kişiselleştirilmiş yapay zeka çözümleri alanında önemli bir yenilik olarak değerlendiriliyor. Gems özelliği, kullanıcılara özgü chatbotları ile benzer bir hizmet sunan OpenAI’nın GPT Store’una da benzetiliyor. Her iki platform da kullanıcıların kişisel ihtiyaçlarına uygun yapay zeka … Google, kişiselleştirilmiş yapay zekâ chatbot’ları oluşturmanızı sağlayacak yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Google’ın görünmez yapay zekâ filigranı, üretilmiş metin ve videoları tanımlayacak
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:44

    Google, yeni yapay zekâ modelleri ve araçları arasında, içerik filigranlama ve tespit teknolojisini iki yeni ortama genişlettiğini duyurdu. Bu teknoloji, yapay zekâ ile üretilen metin ve video içeriklerini işaretleyebiliyor. Google’ın DeepMind CEO’su Demis Hassabis, Google I/O geliştirici konferansında bu yenilikleri tanıttı. SynthID ile yenilikçi içerik güvenliği SynthID sistemi, özellikle yapay zeka kötüye kullanıldığında önemli hale gelen yapay zekâ üretimi içeriklerin filigranlanmasını sağlıyor. Bu teknoloji, politik yanıltmaca, kişilerin söylemediği şeylerin iddia edilmesi ve rızası olmayan cinsel içeriklerin üretilmesi gibi durumlarla mücadele etmek için kullanılıyor. SynthID, bu içeriklerin sistem tarafından tespit edilmesine olanak tanıyan, görsel olarak algılanamayan bir filigran basma yöntemi kullanıyor. SynthID ilk olarak geçen ağustos ayında duyuruldu ve yapay zekâ ile oluşturulan görsellere insanların görsel olarak ayırt edemeyeceği, ancak sistem tarafından algılanabilen filigranlar eklemek üzere geliştirildi. Bu yaklaşım, yapay zekâ üretilen içeriğe kriptografik meta veri ekleyen C2PA gibi diğer filigranlama protokol standartlarından farklı. Google, bu teknolojiyi DeepMind’ın Lyria modeli kullanılarak yapılan yapay zeka üretimi müziklere duyulamayan filigranlar eklemek için de kullanmıştı. SynthID, teknolojinin kötüye kullanımıyla mücadele etmek için geliştirilen birkaç yapay zekâ güvenlik önleminden biri. ABD’de Başkan Biden yönetimi, federal kurumların bu tür teknolojilerin kötüye kullanımını önlemek için yönergeler geliştirmesini istiyor. Bu, hem devlet düzeyinde hem de özel sektörde yapay … Google’ın görünmez yapay zekâ filigranı, üretilmiş metin ve videoları tanımlayacak yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Google Gemini’ın Android güncellemesi ekran anlayışını artırıyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:39

    Google, Android için Gemini uygulamasında önemli bir güncelleme yaparak yapay zekânın telefon ekranınızdaki içerikleri daha iyi anlamasını sağlıyor. Bu güncelleme, kullanıcılara günlük veri kümeleriyle daha etkili bir şekilde çalışma imkanı sunuyor. Yapay zekâ, belirli veri setlerinden maksimum verim alınmasına olanak tanıyacak şekilde tasarlandı. Gemini’ı Android telefonunuzda varsayılan asistan olarak ayarladığınızda, bir web sayfası veya ekran görüntüsü hakkında özet çıkarma veya soruları yanıtlama yeteneği zaten mevcut. Yakında, ekranınızda bir video olduğunu algılayabilecek ve bu video hakkında sorular sormanız için sizi yönlendirecek. Gemini, video içindeki otomatik altyazıları kullanarak cevaplar buluyor; bu özellik daha önce dolaylı yollarla aktive edilebiliyordu. Eğer PDF dosyaları üzerinde çalışıyorsanız, Gemini benzer bir işlevsellik sunacak ancak bu özellikten faydalanabilmek için Google’ın ücretli sürümü olan Gemini Advanced’a erişiminiz olması gerekiyor. Bu sürüm, PDF’yi tamamen işleyebilme kapasitesine sahip çünkü uzun bağlam penceresi gerektiriyor. PDF dosyasını sisteme dahil ettiğinizde, o konuda adeta bir uzman haline geliyor olacaksınız. Gemini ile daha akıcı çalışma ortamı Gemini’nin bir diğer küçük güncellemesi ise, oluşturduğunuz görüntüleri uygulamalar arasında atlamadan doğrudan çalışmalarınıza sürükleyip bırakmanızı sağlayacak. Bir görüntüyü Gemini arayüzünde uzun basılı tutup bir sohbete veya e-postaya sürükleyebileceksiniz. Bu, Gemini’yi gidip bulmanız gereken bir araç olmaktan çıkarıp sistemin geri kalanıyla sorunsuz bir şekilde entegre olan bir öğeye dönüştürüyor. Google’ın … Google Gemini’ın Android güncellemesi ekran anlayışını artırıyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Google, matematik ödevlerine yardımcı olacak “Circle to Search” özelliğini tanıttı
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:33

    Google, bu yılın başlarında Galaxy S24 Serisi ile Android işletim sistemine entegre ettiği “Circle to Search” özelliğini matematik ve fizik problemlerini çözme kabiliyeti ile güçlendiriyor. Kullanıcılar, Android telefon veya tabletlerinde bu özelliği kullanarak, ödevlerinde karşılaştıkları matematiksel ifadeleri çözmek için yapay zeka destekli yardım alabilecek. Bu özellik, problemleri açıklama ve doğru cevaba ulaşmak için gereken adımları sıralama yeteneği ile dikkat çekiyor. Son bir yıl içinde, yapay zeka araçlarının eğitim alanında kullanımı yoğun bir şekilde tartışılıyor. Google, “Circle to Search” özelliğini, öğrencilerin hızlı bir şekilde ödev yapmalarına olanak tanıyacak şekilde değil, eğitimi destekleyici bir araç olarak konumlandırıyor. Bu yaklaşım, yapay zekanın tüm işi yapmasına dair endişeleri hafifletebilir. Google, yıl sonuna doğru “Circle to Search” özelliğine, formüller, diyagramlar, grafikler ve daha fazlasını içeren karmaşık matematik denklemlerini çözebilme yeteneği ekleyecek. Şirket, bu yeni özellikleri çalıştırabilmek için öğrenmeye odaklanmış yeni yapay zeka modeli LearnLM’yi kullanıyor. Bu gelişmeler, öğrencilere daha kapsamlı bir destek sunmayı amaçlıyor. “Circle to Search” özelliği ilk olarak ocak ayında Samsung’un Galaxy S24 serisinde ve aynı ay içinde Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da kullanıma sunuldu. Bu özellik, Android’in yeni yıldız özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. iOS kullanıcıları henüz bu özelliği kullanamasa da, Google’ın teknolojik yenilikleri genişleyerek devam ediyor. Bu özellikler, öğrencilere ödevlerini … Google, matematik ödevlerine yardımcı olacak “Circle to Search” özelliğini tanıttı yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • M4 iPad Pro kutu açılımı!
    by Yiğit Can Polat (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 19:31

    Bu içerik ilk olarak M4 iPad Pro kutu açılımı! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Google, Chrome tarayıcısına Gemini Nano yapay zekasını entegre ediyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:27

    Google, Chrome tarayıcısına Gemini Nano yapay zeka modelini entegre edeceğini duyurdu. Bu entegrasyon, kullanıcılara metin oluşturma gibi yerel yapay zekâ özelliklerini masaüstü ortamında sunmayı amaçlıyor. Chrome’un 126 sürümünde gerçekleşecek bu entegrasyon, metin oluşturma gibi işlemleri tarayıcı üzerinden gerçekleştirmeye olanak tanıyacak. Google, bu modeli Chrome’a adapte etmek için özel optimizasyonlar yaparak modelin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağladı. Kullanıcılar, artık doğrudan tarayıcıdan ürün incelemeleri, sosyal medya gönderileri ve diğer kısa metinleri hızla üretebilecek. Google’dan Microsoft’un adımlarına benzer bir yol Microsoft’un geçtiğimiz yıl Edge tarayıcısına eklediği AI yardımcısı Copilot ile benzer bir yol izleyen Google, yerel çalışma özelliği ile farklılık gösteriyor. Google’ın sunduğu Gemini Nano, Chrome’da tamamen yerel olarak çalışacak ve bu, kullanıcılara daha hızlı ve güvenli bir deneyim sunacak. Copilot’un aksine, Gemini Nano, kullanıcı cihazında doğrudan çalışarak veri güvenliğini ve işlem hızını artırıyor. Öte yandan Google, Gemini modelini Chrome DevTools’a entegre etme planlarını da açıkladı. Bu entegrasyon, geliştiricilerin uygulamalarını daha etkin bir şekilde hata ayıklamalarına ve düzenlemelerine olanak tanıyacak. Yapay zeka destekli bu araçlar, hata mesajlarını açıklama ve kodlama hatalarını nasıl düzeltecekleri konusunda önerilerde bulunacak. Google, Chrome tarayıcısına Gemini Nano yapay zekasını entegre ediyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Google Gemini ile anında seyahat planlama imkanı geliyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:18

    Google, I/O geliştirici konferansında yapay zekâ modeli Gemini’ın, kullanıcılara özel tatil planlama yetenekleri kazandığını duyurdu. Bu yeni özellik, kullanıcıların doğrudan talepleri doğrultusunda, hem genel bilgileri hem de uçuş zamanları ve otel rezervasyonları gibi spesifik detayları araştırarak, çok günlük özel tatil planları oluşturabiliyor. Gemini ile seyahat planlamaları kolaylaşıyor Gemini’nin sunduğu bu yeni özellik, tatil planlama sürecini neredeyse anında gerçekleştirebilmekte ve dinamik bir yapıda olup, kullanıcı istekleriyle sürekli olarak güncellenebiliyor. Örneğin, bir kullanıcının “Ailemle Miami’ye Emek Günü için gidiyoruz, oğlum sanatı seviyor ve eşim taze deniz ürünleri istiyor, Gmail’imden uçuş ve otel bilgilerimi çekerek hafta sonu için bana yardımcı olabilir misin?” şeklindeki bir talebi üzerine, Gemini, kullanıcının e-posta hesabındaki uçuş ve otel detaylarını temel alarak bir plan oluşturur. Planlama sürecinde Gemini, Google Haritalar’ı kullanarak kullanıcıların bulunduğu konuma yakın restoranları ve kültürel destinasyonları buluyor ve kullanıcıların belirli isteklerine göre seçenekleri filtreliyor. Ayrıca, diyet kısıtlamaları veya kaçınılması gereken hususlar gibi özel talepler de dikkate alınıyor. Google, bu yeni tatil planlama kapasitesinin Gemini Gelişmiş sürümünde önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacağını belirtti. Bu özellik, kullanıcılardan gelen bilgilere dayalı olarak kişiselleştirilmiş seyahat önerileri sunarken, diğer yandan kullanıcının özel bilgilerine erişim gerektirebilir. Seyahat planlaması, yapay zeka destekli chatbot’lar için verimli bir alan olarak görülüyor. Expedia, Airbnb, Kayak gibi diğer … Google Gemini ile anında seyahat planlama imkanı geliyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Android, yapay zeka destekli dolandırıcılık tespit özelliği alıyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:12

    Google, Android kullanıcılarının telefon dolandırıcılıklarına karşı daha iyi korunabilmesi için yeni güvenlik önlemleri üzerinde çalışıyor. Şirket, salı günü düzenlediği I/O geliştirici konferansında, kullanıcıları muhtemel bir dolandırıcılık girişimi içinde olduğuna dair uyaran yeni bir arama izleme özelliğini test ettiğini duyurdu. Bu özellik, karşıdaki kişinin dolandırıcılık yapmaya çalışıyor olabileceğine işaret eden durumlarda kullanıcıları uyaracak ve aramayı sonlandırmaları konusunda teşvik edecek. Google’ın belirttiğine göre, bu özellik Gemini Nano adı verilen, Android cihazlarda yerel olarak ve çevrimdışı çalışabilen şirketin büyük dil modeli Gemini’nin küçültülmüş bir versiyonunu kullanıyor. Gemini Nano, dolandırıcılıkla ilişkilendirilen dilsel kalıplar ve diğer konuşma örneklerini tespit edebiliyor. Böylece kullanıcılar, bu tür kırmızı bayrakların bulunduğu aramalar sırasında gerçek zamanlı uyarılar alacaklar. Telefon dolandırıcılıklarına karşı Android’de yeni koruma önlemleri Örneğin, gerçek banka temsilcilerinin nadiren talep ettiği şeyleri isteyen “banka temsilcileri”nden gelen aramalar bu uyarıları tetikleyebilir. Bu tür talepler arasında şifreleriniz veya kart PIN’leriniz gibi kişisel bilgilerinizi istemek, hediye kartları üzerinden ödeme yapmanızı talep etmek veya acil olarak para transferi yapmanızı istemek bulunmaktadır. Google’a göre, bu yeni korumalar tamamen cihaz içinde gerçekleştiği için, Gemini Nano tarafından izlenen konuşmalar özel kalacak. Google, dolandırıcılık tespit özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağına dair kesin bir bilgi vermedi. Ancak kullanıcıların bu özelliği kullanabilmek için rızada bulunmaları gerekeceğini ve “bu yılın … Android, yapay zeka destekli dolandırıcılık tespit özelliği alıyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Gemini 1.5 Pro ve Gemini Flash fiyatı açıklandı!
    by Batuhan Karataş (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 19:07

    Bu içerik ilk olarak Gemini 1.5 Pro ve Gemini Flash fiyatı açıklandı! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Google, yapay zekâ video modeli Veo ile film yapımcılarını hedefliyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 19:04

    Google, OpenAI’ın Sora modeline yanıt olarak kendi yapay zekâ destekli video modeli Veo’yu duyurdu. Google, bu duyuruyu I/O geliştirici konferansında gerçekleştirdi ve Veo’nun bir dakikadan uzun sürelerde 1080p çözünürlüğünde yüksek kaliteli videolar üretebildiğini belirtti. Model, çeşitli görsel ve sinematik stilleri destekleyerek film yapımcılarına geniş bir yelpazede yaratıcılık sunuyor. Veo’nun diller üzerindeki hakimiyeti Google’a göre Veo, sinema terimlerini anlama konusunda ileri düzeyde bir dil kavrayışına sahip. Kullanıcılar, metin, görüntü veya video tabanlı komutlarla istedikleri çıktıyı yönlendirebiliyorlar. Google, üretilen videoların tutarlı ve koherent olduğunu, insanlar, hayvanlar ve nesnelerin hareketlerini daha gerçekçi bir şekilde yansıttığını ifade etti. Google DeepMind’ın CEO’su Demis Hassabis, ek komutlar kullanılarak video sonuçlarının iyileştirilebileceğini ve Veo’nun hikaye panoları ve daha uzun sahneler üretme yetenekleri üzerinde çalıştıklarını belirtti. Hassabis, bu özelliklerin gelecekte nasıl geliştirileceği üzerine daha fazla bilgi vermedi. Ancak bu gelişmeler, Veo’nun video prodüksiyon sürecinde önemli bir rol oynamasına olanak tanıyabilir. Veo’yu denemek isteyenlerin bir süre beklemesi gerekebilir. Google, modeli deneyimlemek için belirli film yapımcıları ve yaratıcıları davet ediyor. Şirket, bu iş birlikleri üzerinden yaratıcıların geri bildirimlerini toplayarak AI teknolojilerinin geliştirilmesinde onlara söz hakkı tanımayı hedefliyor. Bazı Veo özellikleri, önümüzdeki haftalarda seçilmiş yaratıcılara özel bir ön izlemede sunulacak. İlgilenenler, erken erişim şansı için bir bekleme listesine kaydolabilirler. Ayrıca, Google, … Google, yapay zekâ video modeli Veo ile film yapımcılarını hedefliyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Google Gemini, dijital asistan olma yolunda ilerliyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 18:57

    Google, bu yılki Geliştirici Konferansı’nda (I/O) yapay zeka tabanlı sohbet robotu Gemini’yi günlük rutinlerle başa çıkmada uzmanlaşmış bir dijital asistana dönüştürme vizyonunu açıkladı. Şirket, Gemini’ın Google Takvim, Görevler ve Keep uygulamalarıyla entegrasyonunu sağlayarak bu hedefe ulaşmayı planlıyor. Bu entegrasyonlar, kullanıcıların günlük işlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyacak. Geçtiğimiz yıl Bard’a eklenen uzantılar aracılığıyla ve devamında Gemini sohbet robotuna eklenen yeni hizmetlerle kullanıcılar, Gemini’den Gmail’deki e-postaları özetlemesini veya Google Docs gibi uzantıları listelemek için bir “@” sembolü yazmasını isteyebilecekler. Bu tür yenilikler, kullanıcıların bilgiye erişim süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor ve bu entegrasyonlar “yakında” kullanıma sunulacak. Gemini’ın yenilikçi kullanım örnekleri Google, Gemini’nin internet üzerinde veya Google akıllı telefon uygulamasında görüntü yükleme desteği de sunduğunu belirtti. Örneğin, bir okul etkinliklerinin listesini içeren bir fotoğraf çekilip, bu etkinliklerin doğrudan kişisel Google Takvim’e eklenmesi mümkün olacak. Bu, özellikle zaman yönetimi konusunda zorluk çeken kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bir başka örnek ise, bir yemek tarifinden alışveriş listesi öğelerinin Google Keep üzerinden eklenmesi. Google, kullanıcıların Gemini’nin gerçekleştirdiği işlemleri kontrol etme şansına sahip olacaklarını, böylece istenmeyen hataların önüne geçilebileceğini vurguluyor. Bu özellik, kullanıcı deneyimini daha interaktif ve kontrol edilebilir kılarak dijital asistan kullanımını daha çekici hale getirebilir. Gemini’nin yeni entegrasyonlarının Google Asistan veya Siri ile … Google Gemini, dijital asistan olma yolunda ilerliyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Google yapay zekâsının geleceği Project Astra’da
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 18:50

    Google, her yıl düzenlediği geliştirici konferansı Google I/O’da, yapay zeka alanındaki en son yeniliklerini sergiledi. Bu yeniliklerin başında, Demis Hassabis liderliğindeki Google DeepMind ekibinin üzerinde yıllardır çalıştığı, her zaman yanınızda olan ve çok modlu işlevsellik sunan ‘Project Astra’ geliyor. Hassabis’e göre bu proje, kullanıcıların ihtiyaç duyduklarında her zaman yanlarında olan, hayatı kolaylaştıran bir asistan olmayı hedefliyor. Google Project Astra: Gerçek zamanlı yardımcı Project Astra, gerçek zamanlı, çok modlu bir yapay zeka asistanı olarak geliştiriliyor. Bu sistem; konuşma, yazı, çizim, fotoğraf ve video gibi çeşitli iletişim kanallarını destekleyerek, kullanıcıların çevrelerindeki dünyayı anlamalarına yardımcı oluyor. Google I/O’da yapılan demo gösteriminde, Londra ofisinde bir kullanıcının, sisteme hoparlörün bir parçasını tanımlatması, kayıp gözlüklerini bulması ve kod incelemesi yapması gibi işlemleri anında ve etkileşimli bir şekilde gerçekleştirdiği görüldü. Bu yılki konferansta, Project Astra dışında, işlevsellik ve hız konusunda iyileştirmeler sunan yeni Gemini model serisi de tanıtıldı. Gemini 1.5 Flash, özetleme ve altyazı oluşturma gibi yaygın görevlerde daha hızlı çalışmak üzere tasarlanmışken, Gemini Nano modeli yerel cihazlarda kullanılmak üzere geliştirildi. Bu modeller, kullanıcıların AI modellerine daha hızlı ve kolay bir şekilde erişimini sağlama amacı taşıyor. Demis Hassabis’in belirttiğine göre, yapay zekanın geleceği modellerin kendilerinden çok, bu modellerin kullanıcılara neler yapabileceği üzerine kurulu olacak. AI ajanları, sadece … Google yapay zekâsının geleceği Project Astra’da yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Google Fotoğraflar’a yapay zeka desteği! Ask Photos tanıtıldı
    by Mert Can Aka (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 18:05

    Bu içerik ilk olarak Google Fotoğraflar’a yapay zeka desteği! Ask Photos tanıtıldı adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Google Gemini ve Gemma ile bulut müşterilerine Vertex AI!
    by Mert Can Aka (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 17:51

    Bu içerik ilk olarak Google Gemini ve Gemma ile bulut müşterilerine Vertex AI! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Google, 6. nesil Trillium TPU’ları tanıttı!
    by Mert Can Aka (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 17:39

    Bu içerik ilk olarak Google, 6. nesil Trillium TPU’ları tanıttı! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Google’dan Sora’ya rakip! İşte Veo, Imagen 3 ve Music AI Sandbox
    by Mert Can Aka (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 17:30

    Bu içerik ilk olarak Google’dan Sora’ya rakip! İşte Veo, Imagen 3 ve Music AI Sandbox adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Google Gemini 1.5 Flash, Project Astra, Imagen 3 ve dahası tanıtıldı!
    by Mert Can Aka (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 17:24

    Bu içerik ilk olarak Google Gemini 1.5 Flash, Project Astra, Imagen 3 ve dahası tanıtıldı! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Google’dan yapay zeka ile Arama: İşte AI Overviews!
    by Mert Can Aka (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 17:17

    Bu içerik ilk olarak Google’dan yapay zeka ile Arama: İşte AI Overviews! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Yapay zekada sınırlar zorlanıyor: Google Gemini evrim geçirdi!
    by Mert Can Aka (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 17:14

    Bu içerik ilk olarak Yapay zekada sınırlar zorlanıyor: Google Gemini evrim geçirdi! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Yeni Doom oyunu yolda olabilir!
    by Batuhan Karataş (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 17:00

    Bu içerik ilk olarak Yeni Doom oyunu yolda olabilir! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Daha 4. sezon çıkmadı: The Boys, 5. sezon için onay aldı!
    by Batuhan Karataş (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 16:30

    Bu içerik ilk olarak Daha 4. sezon çıkmadı: The Boys, 5. sezon için onay aldı! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • TikTok, yapay zekâ ile güçlendirilmiş arama sonuçları sayfasını test ediyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 16:00

    TikTok, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek adına arama sonuçları sayfasında önemli bir yeniliği test ediyor. Platform, “Arama Özetleri” adı verilen bir özelliğin denemelerini yaparken, bu yenilik yapay zekâ teknolojisi ile destekleniyor. Söz konusu gelişme, TikTok’un arama sonuçlarında çıtayı yükseltmeyi planladığının bir işareti olarak nitelendirilebilir. Bazı arama sorguları için sonuçların en üstünde yer alan yapay zeka üretimi içerik özetleri, kullanıcılara daha kapsamlı bilgiler sunma amacı taşıyor. Örneğin “2024’ün en iyi dizüstü bilgisayarları” veya çeşitli tarifler hakkında yapay zekâ destekli sonuçlar hızlıca bulunabiliyor. Bu sonuçlara tıklanması, kullanıcıları tam yanıtın sunulduğu yeni bir sayfaya yönlendiriyor. TikTok’ta yapay zekâ ile güçlendirilmiş arama deneyimi TikTok, arama sonuçlarında sunulan bu materyalin ChatGPT kullanılarak üretildiğini ve algoritmanın kullanıcı sorgusuna uygun bulduğunda bu içeriği gösterdiğini belirtiyor. Ancak, “AI Smart Search” adı verilen bu yeni özellik şimdilik sınırlı sorgular için geçerli. Tüm aramalarda yapay zeka yanıtları mevcut değil. Buna ek olarak, TikTok “arama özetleri” adında, yapay zeka üretimi olarak etiketlenmeyen benzer bir özellik daha test ediyor. Bu özetler de arama sonuçlarının en üstünde yer alıyor; fakat bu bilgilerin nereden alındığı, örneğin videoların özetlenmesi mi yoksa başka bir kaynaktan mı geldiği açıkça belirtilmiyor. Video platformu, uygulama içi aramaya daha fazla özellik eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz sonbaharda, TikTok, Google Arama sonuçlarını uygulama içi … TikTok, yapay zekâ ile güçlendirilmiş arama sonuçları sayfasını test ediyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Parmak iziyle çalışan araba! 2025 Kia EV6 tanıtıldı
    by Batuhan Karataş (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 16:00

    Bu içerik ilk olarak Parmak iziyle çalışan araba! 2025 Kia EV6 tanıtıldı adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Hepsiburada Premium zamlandı! İşte yeni fiyat
    by Halis Kökverdi (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 15:30

    Bu içerik ilk olarak Hepsiburada Premium zamlandı! İşte yeni fiyat adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Rings Of Power 2. sezon fragmanı yayınlandı! Çıkış tarihi de belli oldu
    by Batuhan Karataş (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 15:00

    Bu içerik ilk olarak Rings Of Power 2. sezon fragmanı yayınlandı! Çıkış tarihi de belli oldu adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Disney+’tan Star Wars içerikleri için yeni paylaşımlar geldi
    by Sinan Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 14:30

    4 Mayıs Dünya Star Wars Günü, aynı tarihte gerçekleşen ‘Star Wars: A New Hope in Concert’ etkinliğiyle kutlandı. İstanbul Film Orkestrası, özel efektler ve müziklerle büyük ekranda gösterilen ve ‘Star Wars’ evreninin ilk filmi olan ‘A New Hope’a eşlik etti. 4 Mayıs’ta iki ayrı seansla gerçekleşen konser, toplamda 4000 kişi tarafından izlendi. Aynı gün Disney+ Star Wars evrenini animasyon formatta izleyicilere sunan ‘Tales of Empire’ dizisini yayına aldı. Farklı dönemlerde geçen, farklı yollarda ilerleyen iki savaşçının gözünden, korkunç Galaktik İmparatorluk’a dair altı bölümlük bir yolculuk olan dizide, her şeyini kaybettikten sonra genç Morgan Elsbeth, genişleyen İmparatorluk dünyasında bir intikam yoluna doğru ilerliyor. Bu esnada eski Jedi Barriss Offee, hızla değişen bir galakside hayatta kalmak için ne gerekiyorsa yapıyor ve bu seçimler de kaderlerini şekillendiriyor. Türkiye’de de 4 Mayıs kutlamaları kapsamında dünya ile aynı anda yayınlanan ‘Tales of Empire’, Star Wars evrenine masalsı bir kapı açıyor.  Disney+ Star Wars Günü kutlamalarını iki aya yaydı Disney+, bu kutlamayı birbirinden farklı ve merakla beklenen içeriklerle Mayıs ve Haziran aylarına yaydı. Haziran ayında ‘Star Wars’ şöleni yaşatacak olan platformun 5 Haziran’da ilk iki bölümünün yayınıyla başlayacak yeni dizisi ‘The Acolyte’tan yeni afiş ve fragman paylaşıldı. Leslye Headland’in George Lucas’ın ‘Star Wars’undan esinlenerek yarattığı seride eski bir Padawan olan, düşük rütbeli bir yük gemisi tamircisi Osha, geçmişindeki gizemli … Disney+’tan Star Wars içerikleri için yeni paylaşımlar geldi yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • 11.000 TL ucuza MacBook almak!
    by Yiğit Can Polat (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 14:05

    Bu içerik ilk olarak 11.000 TL ucuza MacBook almak! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Hyundai yıllar sonra Volkswagen’i solladı!
    by Ömer Dursun (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 14:00

    Bu içerik ilk olarak Hyundai yıllar sonra Volkswagen’i solladı! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Apple’ın MagSafe Şarj Aygıtı 1.000 TL’nin hemen altında fiyatla satışta
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 14:00

    Apple’ın 2020 yılında ilk kez duyurduğu MagSafe teknolojisini destekleyen ilk birinci nesil aksesuarlardan biri MagSafe Şarj Aygıtı. MagSafe desteğine sahip geniş yelpazedeki iPhone’larla ve MagSafe şarj kutulu AirPods kulaklıklarla kullanılabilen bu aygıtın Apple online mağaza fiyatı 1.579 TL. Amazon.com.tr ise, kendi sitesinde yer alan 1.258,31 TL’nin üstüne yüzde 21’lik bir indirim uygulayarak bu ürünü 999 TL’ye satıyor. Apple MagSafe Şarj Aygıtı özellikleri MagSafe Şarj Aygıtı, modern tasarımı ve sahip olduğu pratik şarj teknolojisiyle, iPhone’unuzu kolay biçimde şarj etmeyi sağlıyor. Bu aksesuar, mıknatısların mükemmel hizalanması sayesinde, cihazınıza anında yapışıyor ve 15 W’a kadar yüksek bir kablosuz şarj hızı sunuyor. Bu, telefonunuzu daha hızlı şarj etmenizi ve gün boyu hareket halindeyken bile enerjinizi yüksek tutmanızı sağlıyor. MagSafe’in uyumluluğu sadece hızıyla değil, aynı zamanda geniş bir cihaz yelpazesiyle de dikkat çekiyor. Qi özellikli şarj desteği sayesinde, iPhone 8 veya daha yeni modelleri, hatta kablosuz şarj kutusuna sahip AirPods’larınızı dahi bu şarj aygıtıyla şarj edebilirsiniz. Bu, MagSafe Şarj Aygıtı’nın yalnızca bir şarj cihazı olmadığını, aynı zamanda evinizdeki veya ofisinizdeki birçok cihaz için evrensel bir şarj çözümü olduğunu gösteriyor. Özellikle iPhone 15 ve iPhone 15 Pro ile iPhone 12 arasındaki modellere sahip kullanıcılar için mıknatıs hizalama özelliği mükemmel bir ekstra konfor sunuyor. Bu modellerle tam … Apple’ın MagSafe Şarj Aygıtı 1.000 TL’nin hemen altında fiyatla satışta yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • HUAWEI’nin yeni spor saati Watch Fit 3 Türkiye’de
    by Haber Merkezi (MediaTrend) on 14 Mayıs 2024 at 13:41

    Şık, modaya uygun ve ince bir profili korumak, başlangıcından bu yana HUAWEI WATCH FIT serisi kare saatlerin yol gösterici tasarım ilkesi… Dört yılı ve üç nesli geride bırakan yepyeni HUAWEI FIT 3, tasarım ve teknoloji açısından yenilenmiş bir çıkış yapıyor. Kare tasarımda, malzeme işçiliğinde ve interaktif tasarımda kapsamlı bir yükseltme sunuyor ve “Fashion Squared” konseptinin The post HUAWEI’nin yeni spor saati Watch Fit 3 Türkiye’de appeared first on MediaTrend.

  • OpenAI’nin özel GPT mağazası artık herkese ücretsiz
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 13:30

    OpenAI, ChatGPT kullanıcıları için GPT-4o’nun da aralarında olduğu bir dizi özellik sunmaya başladı. Şirketin Teknoloji Başkanı Mira Murati’nin pazartesi akşamı düzenlenen bahar güncellemesi canlı yayınında açıkladığı üzere, abonelik gerektiren bazı özellikler artık ücretsiz kullanıcılara açık. Bu özelliklerden en dikkat çekeni, özelleştirilebilir botların kullanılabilir olması ve GPT Store bot mağazasına erişim imkanı oluyor. GPT Store’da neler var? Dört ay önce, yani 10 Ocak’ta yalnızca ücretli aboneler için açılan GPT Store, kullanıcılara kendi chatbot’larını, GPT’ler olarak adlandırılan, oluşturma ve paylaşma imkanı tanıyor. Mağazada şu anda popüler olan botlar arasında bir resim üreten bot, bilimsel araştırmalara yardımcı olan Consensus adında bir chatbot ve bir logo yapma botu bulunuyor. Bu botlar, kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarına yönelik özelleştirilebilir çözümler sunuyor. Ayrıca Murati, GPT üreticileri için bir gelir paylaşım programı başlattıklarını duyurdu. Mart ayında test edilmeye başlanan bu program, botların kullanıcı etkileşimine dayalı gelir elde etmesini sağlıyor. Ancak, bu botların kullanıcı kitlesi, özelliğin yalnızca ödeme yapan ChatGPT kullanıcılarına sınırlı olması nedeniyle kısıtlı kalmıştı. OpenAI’nin diğer yenilikleri arasında GPT-4o yer alıyor. Çok modlu “omnimodel” olarak tanımlanan GPT-4o, chatbot, görsel tabanlı analiz ve canlı sohbet yeteneklerine sahip. Bunlara ek olarak şirketi, Mac için bir masaüstü uygulaması çıkardı ve Windows sürümünün “bu yıl içinde” geleceğini söyledi. Web arayüzü de güncellenerek … OpenAI’nin özel GPT mağazası artık herkese ücretsiz yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Türkiye’ye özel Tesla Model Y için beklenen haber geldi!
    by Ömer Dursun (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 13:11

    Bu içerik ilk olarak Türkiye’ye özel Tesla Model Y için beklenen haber geldi! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Netflix’in Türk dizisi dünya çapında izlenme rekoru kırdı!
    by Ömer Dursun (Teknoloji Haberleri – ShiftDelete.Net) on 14 Mayıs 2024 at 13:00

    Bu içerik ilk olarak Netflix’in Türk dizisi dünya çapında izlenme rekoru kırdı! adresinde yayınlandı Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net.

  • Sony yeni PlayStation yöneticilerini atadı
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 13:00

    Sony Interactive Entertainment (SIE), PlayStation iş kollarını yönetmek üzere Hermen Hulst ve Hideaki Nishino’yu ortak CEO olarak atadı. Hermen Hulst, şu anda PlayStation stüdyolarının başında yer almakta olup, 1 Haziran itibarıyla SIE stüdyo iş gruplarının CEO’su olarak atanacak. Hideaki Nishino ise SIE’nin platform iş gruplarının CEO’su olarak görev yapacak ve her ikisi de Sony CFO’su ve SIE başkanı Hiroki Totoki‘ye rapor verecek. Bu olağanüstü ortak CEO ataması, eski PlayStation patronu Jim Ryan’ın emekliliğinin ardından birkaç ay sonra gerçekleşti. Totoki, geçici CEO olarak SIE’de hizmet vermekteydi ve SIE CEO’luk rolü için bir halef aramaktaydı ancak Sony, PlayStation işini platform ve oyunlar arasında sorumlulukları bölmeye karar verdi. Hem Nishino hem de Hulst, 20 yıldan fazla süredir Sony’de çeşitli rollerde hizmet vermiş deneyimli isimler. PlayStation’ın yeni yol haritası Bu, Sony’nin PlayStation işini yönetmek üzere ortak CEO’lar atadığı ilk olay niteliğini taşıyor. Oyun endüstrisi son 18 ayda yaşanan işten çıkarmalarla sarsılmış durumda. Sony, bu yılın başlarında 900 PlayStation çalışanını işten çıkardı ve Birleşik Krallık’ta PlayStation VR oyunları geliştiren Londra Stüdyosu’nu kapattı. Microsoft ise bu yıl başlarında 1.900 Activision ve Xbox çalışanını işten çıkardı ve geçen hafta Redfall ve Hi-Fi Rush’ı geliştiren Bethesda stüdyolarını kapatma kararı aldı. Sony’nin yeni PlayStation liderlerini duyurması, şirketin en son … Sony yeni PlayStation yöneticilerini atadı yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Anker, çevreci teknolojilere odaklanarak sürdürülebilirliğe önem veriyor
    by Haber Merkezi (MediaTrend) on 14 Mayıs 2024 at 12:40

    Anker, Dünya Çevre Günü’nde sürdürülebirlik konusuna dikkat çekiyor. 2024 Sürdürülebilirlik Vizyonu doğrultusunda eco-friendly ürünlere odaklanan Anker, doğayı korumayı öncelikleri arasında görüyor. Anker, teknoloji alanındaki son gelişmeleri yakından takip ederek, hayatın her alanında konfor ve değer sağlayan yeni ve gelişmiş ürünler sunuyor. Sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Anker, yenilenebilir teknoloji kullanmaya devam ederek doğayı korumayı önceliklendiriyor The post Anker, çevreci teknolojilere odaklanarak sürdürülebilirliğe önem veriyor appeared first on MediaTrend.

  • Google, gerçek zamanlı video görüşmelerine ‘sihirli pencere’ deneyimini taşıyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 12:10

    Google, video konferans teknolojisinde önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. 2021’de Google I/O’da ilk defa tanıtılan Project Starline, artık sadece bir prototip olmaktan çıkıyor ve iş dünyası için gerçek bir ürüne dönüşüyor. Şirket, bu teknolojiyi Google Meet ve Zoom gibi yaygın video konferans sistemleri ile entegre etme sürecinde olduğunu duyurdu. Project Starline, kullanıcılara sanki karşılıklı aynı odada oturuyormuş gibi bir deneyim sunuyor. İlk olarak büyük bir 3D video chat kabin olarak tasarlanan bu teknoloji, karşınızdaki kişinin üç boyutlu bir projeksiyonunu size gösteriyor. Böylece, dijital bir pencere aracılığıyla gerçekçi bir iletişim kurmanız sağlanıyor. Google, bu teknolojiyi daha pratik bir hale getirerek büyük bir televizyon ekranı biçiminde yeniden tasarladı. Üst kısmına monte edilen gelişmiş bir kamera sistemi ile donatılan bu yeni düzenek, ofisler ve konferans odaları için ideal bir çözüm hâline geldi. Bu da Project Starline’ın kullanım alanlarının genişlemesine olanak tanıyor. Google Project Starline’ın iş dünyasına yolculuğu Artık laboratuvar ortamından çıkarak iş dünyasına adım atacak olan Project Starline, HP ile iş birliği içinde piyasaya sürülecek. HP’nin kişisel sistemler başkanı Alex Cho, yapay zeka gücünü kullanarak işbirliği geleceğini şekillendireceklerini belirtti. Bu iş birliği, teknolojinin ticarileştirilmesi açısından büyük bir adımı temsil ediyor. Google, Project Starline’ı kullanıma sunma planlarını bu yıl içinde daha detaylı bir şekilde … Google, gerçek zamanlı video görüşmelerine ‘sihirli pencere’ deneyimini taşıyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Yapay Zekanın Teknoloji Devlerine Maliyeti Çok Ağır
    by Selim Öztürk (MediaTrend) on 14 Mayıs 2024 at 11:30

    Yapay zeka mücadelesinde geri kalmamak için tüm güçlerini kullanan teknoloji devleri bir yandan rakiplerini geride bırakabilmenin hazzını yaşarken öte yandan da oldukça devasa maliyetlerle yüz yüze geliyor. Bu yazıda genelde perde arkasında kalan yapay zekanın ağır maliyetlerini konuşacağız. Yapay zeka savaşlarını kazanmak istiyorsanız bunun ‘ucuz’ bir yolu yok. Gelecekte de muhtemelen olmayacak. Google’ın yapay zeka The post Yapay Zekanın Teknoloji Devlerine Maliyeti Çok Ağır appeared first on MediaTrend.

  • Ghost of Tsushima: Director’s Cut’ı DLSS 3 ve Reflex ile deneyimleyin
    by Haber Merkezi (MediaTrend) on 14 Mayıs 2024 at 10:39

    NVIDIA, her hafta oyunculara oyun teknolojisindeki en son güncellemeleri sunmaya devam ediyor. Şirket, Ghost of Tsushima: Director’s Cut için GeForce Game Ready Sürücüsü’nü DLSS 3, DLAA ve Reflex ile desteğiyle geliştirdi. Ghost of Tsushima oyuncuları Moğol İmparatorluğu’nun Uzak Doğu ülkelerinin çoğunda hüküm sürdüğü 1200’lü yılların sonlarına götürüyor. Tsushima Adası, ana Japonya’yı ve General Khotun Khan The post Ghost of Tsushima: Director’s Cut’ı DLSS 3 ve Reflex ile deneyimleyin appeared first on MediaTrend.

  • Oppo K12x 50 megapiksel kamera ve 80W şarj desteğiyle geliyor
    by Sinan Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 09:30

    Oppo K12x adını taşıyan en yeni akıllı telefonunu sessiz sedasız gözler önüne çıkardı. Çin’de ön siparişe açılan telefon, önümüzdeki hafta itibarıyla kullanıcılarla buluşacak. K12x’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 695 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. 6.67 inç büyüklüğündeki düz OLED panel, Full HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın maksimum yenileme hızının 120 Hz olduğunu belirtmekte de fayda var. Telefon için 256 ve 512 GB olmak üzere iki depolama alanı seçeneği sunuluyor. Bu alanı microSD kart desteğiyle genişletmek de mümkün. Akıllı telefonda çift nano 5G SIM kart desteği sunulduğunu belirtmekte fayda var. K12x’te ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu kamerada optik görüntü sabitleme özelliği mevcut değil. Ana kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü portre kamera eşlik ediyor. Ön tarafta ise 16 megapiksel çözünürlüklü kamera mevcut. K12x’in arka kamerasıyla 1080p video kaydedilebiliyor. Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5500 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 80W SuperVOCC hızlı şarj desteğine sahip. K12x’in pilini sadece 50 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün oluyor. Oppo K12x için iki renk seçeneği mevcut K12x kutusundan Android 14 ve ColorOS 14 yüklü olarak çıkıyor. Tartıda 191 gram çeken akıllı telefon için parlak yeşil ve titanyum grisi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. K12x, 1299 yuandan (5789 … Oppo K12x 50 megapiksel kamera ve 80W şarj desteğiyle geliyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Siber saldırılarda artış kaydedildi
    by Haber Merkezi (MediaTrend) on 14 Mayıs 2024 at 08:38

    Siber suçluların sektörlerdeki yeni güvenlik açıklarını 2023’ün ilk yarısına göre %43 daha hızlı istismar ettiğini gösteriyor. Ağ ve güvenliğin yakınsamasına öncülük eden küresel siber güvenlik lideri Fortinet, FortiGuard Labs 2H 2023 Küresel Tehdit Ortamı Raporu’nu yayınladı. Altı ayda bir yayınlanan en son rapor, aktif tehdit ortamının anlık bir görüntüsünü veriyor ve siber saldırganların siber güvenlik The post Siber saldırılarda artış kaydedildi appeared first on MediaTrend.

  • Tecno Camon 30 serisi Android 16 güncellemesini alacak
    by Sinan Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 07:30

    Tecno Camon 30 serisi telefonlarının güncelleme yol haritası konusunda beklenen detayları sonunda paylaştı. Şirket Camon 30, Camon 30 5G, Camon 30 Pro ve Camon 30 Premier modellerinin hem Android 15 hem de Android 16 güncellemelerini alacağını belirtti. Android 16, büyük ihtimalle 2025’in son çeyreğinde kullanıcılarla buluşacak. Ancak tüm telefonlara dağıtım için biraz beklemek gerekiyor. Android 14 ile çıkan telefonların Android 16 sonrası güncelleme alması pek muhtemel görünmüyor. Tecno’dan yapılan paylaşımda da “Android 16’ya kadar 3 yıl boyunca Android güncellemesi” ifadesi açık biçimde yer alıyor. Tecno Camon 30 serisi üç yıl güvenlik güncellemesi alacak Şirket aynı zamanda Camon 30 serisi için 36 ay yani üç yıl boyunca güvenlik güncellemesi sözü veriyor. Ancak bu güncellemelerin ne sıklıkla yayınlanacağı konusunda bilgi verilmiyor. Camon 30 serisinin üyeleri MWC 2024 kapsamında duyurulduktan sonra takip eden dönemde piyasaya çıkmıştı. Tecno Camon 30 serisi Android 16 güncellemesini alacak yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Poco F6 ve F6 Pro’nun tasarımları tanıtımdan önce görüldü
    by Sinan Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 07:00

    Poco F6 ve F6 Pro, 23 Mayıs’ta Dubai’de düzenlenecek etkinlikte resmen gözler önüne çıkacak. F6 ve F6 Pro‘nun teknik özelliklerini henüz paylaşmayan şirket, akıllı telefonlarının tasarımlarını ise şimdiden sergiledi. Poco F6’nın arkasında üç halka bulunuyor. Bu yuvarlakların ikisinde kamera yer alıyor. Üçüncü halkanın ise flaşa ait olduğu anlaşılıyor. Ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özellikli 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera da ana kameraya eşlik ediyor. Sızıntılara göre, Poco F6’nın kalbinde Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 işlemci bulunuyor. 20 megapiksel ön kamera, 1220p çözünürlüklü ekran ve 90W şarj destekli 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. F6 Pro’nun arkasında ise dört halka bulunuyor. Bunların bir tanesinde flaş, üç tanesinde ise kamera yer alıyor. Ana kamera görevini optik görüntü sabitleme desteği de bulunan 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. F6 Pro’nun tasarımının Xiaomi’nin sadece Çin’de piyasaya sürdüğü Redmi K70 ile aynı olduğunu belirtmekte fayda var. Eğer iddialar doğruysa, F6 Pro Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelecek. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 16 ön kamera da telefonda kullanıcıları karşılayacak. 6.67 inç büyüklüğünde 120 Hz ekranın 1440p çözünürlük sunduğu belirtiliyor. Ekranın parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yaptığı biliniyor. Telefona ihtiyaç … Poco F6 ve F6 Pro’nun tasarımları tanıtımdan önce görüldü yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Huawei veri depolama alanındaki yenilikleri IDI FORUM 2024’te paylaştı
    by Haber Merkezi (MediaTrend) on 14 Mayıs 2024 at 06:37

    Huawei IDI FORUM 2024 (İnovatif Veri Altyapısı Forumu), ‘Hazır Veri Altyapısı Oluşturma’ temasıyla, 7 Mayıs’ta Berlin’de gerçekleştirildi. Huawei etkinlik kapsamında; ölçeklenebilirlik, veri dayanıklılığı ve veri performansı kavramlarını detaylı olarak ele aldı. Veri depolamanın geleceği, Huawei IDI FORUM’da ele alındı. Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleştirilen etkinliğe, üst düzey Huawei yöneticilerinin yanı sıra, fikir liderleri ve farklı endüstrilerden The post Huawei veri depolama alanındaki yenilikleri IDI FORUM 2024’te paylaştı appeared first on MediaTrend.

  • Rusya ve BDT ülkelerinden turist çekmenin 6 yolu
    by Teknoblog Ekibi (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 06:30

    Yandex Ads Türkiye, Rusça konuşulan pazarlardan turistleri ülkeye çekmek için turizm şirketlerine ve tesislerine 6 altın öneride bulundu. Internet üzerinden Türkiye’ye seyahatle ilgili arama sorgularının hacmi yaz döneminde önemli ölçüde artıyor ve haziran ayında zirveye ulaşıyor. Bu nedenle çevrimiçi mecralar turizm şirketlerine önemli fırsatlar sunuyor. Yandex Ads Türkiye, Orta Doğu ve Güney Asya Ajans İş Ortaklıkları Lideri Nejla Bilge Atila, Rusça konuşulan pazarlardan turistleri ülkeye çekmek için turizm şirketlerine ve tesislere 6 altın öneride bulundu. Türkiye geçen yıl Rusça konuşan turistler arasında en popüler destinasyon oldu. Yandex Arama verilerine göre bu ülkelerden seyahatle ilgili yapılan aramalarda oteller, yüzde 50’lik payla ilk sıraya yerleşen kategori olurken, onu yüzde 23 ile turlar ve yüzde 17’lik payla Türkiye yönlü uçuşlar takip etti. Resort ve SPA otelleri, Türkiye’de 2023 yılının son çeyreğinde en popüler konaklama türü olurken, İstanbul ise uzun dönem konaklamalarda en çok aranan şehirler arasında ilk sıraya yerleşti. İşte, internetin sunduğu fırsatlardan faydalanmak ve Rusça konuşulan pazarlardan turistleri tesislere çekmek için turizm şirketlerine 6 altın öneri: Rusya ve BDT ülkelerinden turist çekmenin 6 yolu yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Xiaomi 15 Pro’da kamera sistemine önemli bir ekleme yapılabilir
    by Sinan Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 06:00

    Xiaomi 15 Pro ile tanışmak için önümüzde daha uzun bir süre var. Ancak bu durum telefonla ilgili söylentilerin etrafta dolaşmasını engellemiyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından yapılan paylaşıma göre, Xiaomi 15 Pro’da periskop zoom kamera bulunabilir. Xiaomi şimdiye kadar periskop zoom kamerayı sadece Ultra sınıfındaki amiral gemisi cihazları için sunmuştu. Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, Pro serisi için de kamera konusunda önemli bir sıçrama yapılmış olacak. Xiaomi 15 ve 15 Pro’nun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemcili ilk akıllı telefonlar olması bekleniyor. Bu iki cihazın tanıtımı için önümüzdeki yılın ekim ayı işaret ediliyor. Xiaomi 15 Pro’nun kamera modülünün tasarımının, cihazın arka kısmının sol üst köşesine yerleştirilmiş, köşeleri yuvarlatılmış bir dikdörtgen olduğu söyleniyor. Bu, Xiaomi 14 Pro’nun kullandığı tasarıma çok benzeyecek gibi görünüyor. Tek fark, periskop için yer açmak amacıyla kamera adasının dışına taşınacak olan LED flaş dizisi olacağa benziyor. Aynı kaynağa göre, 15 Pro’nun üç kamerası da 50 MP çözünürlüğe sahip olacak. İlginç bir şekilde Samsung ISOCELL JN1 sensörü, 14 Pro’nun hem ultra geniş hem de telefoto kameralarında kullanmasına rağmen hiç kullanılmayacak. Xiaomi 15 Pro ultrasonik parmak izi sensörüyle gelebilir Daha önceki bir söylentide, Xiaomi 15 ve Xiaomi 15 Pro’nun ultrasonik parmak izi sensörlerine sahip olabileceğini iddia etmişti. Digital … Xiaomi 15 Pro’da kamera sistemine önemli bir ekleme yapılabilir yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Samsung Galaxy A54 ve A34 için One UI 6.1 dağıtıma çıktı
    by Sinan Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 05:40

    Samsung geçtiğimiz hafta Galaxy S22 serisi için One UI 6.1 güncellemesini sorunlarını düzeltip yeniden dağıtıma çıkarmıştı. Şirket şimdi de geçtiğimiz yılın en çok satan orta segment telefonlarına bu arayüzü getiriyor. Samsung Galaxy A54 ve A34 için One UI 6.1 dağıtımı Güney Kore’de başladı. One UI 6.1 güncellemesi, Galaxy A54 ve A34’e Galaxy AI ismiyle sunulan yapay zeka özelliklerini getirmiyor. Bu özellikler Samsung’un S serisi ve katlanabilir amiral gemisi telefonlarına özgü kalmaya devam ediyor. Güncelleme Galaxy A54 için A546SKSU4CXDC versiyon numarasıyla dağıtımda. A34 tarafında ise A346NKSU5CXD5 numarasıyla güncelleme sunuluyor. Her iki paket de 2024’ün nisan ayına ait güvenlik yamasını getiriyor. Samsung’un bu yamayı mayıs veya haziran ayına güncelleyip güncellemeyeceği belirsizliğini koruyor. Samsung Galaxy A54 ve A34 için diğer pazarlarda güncelleme ne zaman başlayacak? Galaxy A54 ve A34 için diğer pazarlarda da One UI 6.1 dağıtımının yakında başlaması bekleniyor. Ancak Samsung’dan henüz bunun için bir takvim açıklanmış değil. Samsung Galaxy A54 ve A34 için One UI 6.1 dağıtıma çıktı yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Vivo X100 Ultra tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 3, 200 MP kamera
    by Sinan Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 05:20

    Vivo X100 Ultra adını taşıyan yeni amiral gemisi telefonunu tanıttı. Akıllı telefon özellikle çok yetenekli bir kamera sistemine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. X100 Ultra’da ana kamera görevini 1 inçlik Sony LYT-900 sensör üstleniyor. 200 megapiksel çözünürlüklü periskop kamerada ise Samsung ISOCELL HP9 sensör tercih edilmiş. Periskop kameradaki 1/1,4” sensör, şu ana kadar bir telefona takılan en büyük telefoto sensör olma özelliğini taşıyor. f/2.67 diyafram açıklığına ve 85 mm eşdeğer odak uzaklığına sahip olan bu sensör, Zeiss T* kaplama ve Zeiss APO sertifikasını da taşıyor. Bu da daha iyi netlik ve kontrast anlamına geliyor. Periskop lens 3.7x’e kadar optik yakınlaştırma, yüzde 20 geliştirilmiş ışık hassasiyeti sunuyor. Telefoto makro modu 20x büyütme yapabiliyor. Ayrıca sektör lideri CIPA 4.5 telefoto stabilizasyonuna da kamera sisteminde kullanıcıları karşılıyor. X100 Ultra, Vivo’nun sekiz yıldır geliştirilmekte olan şirket içi BlueImage algoritmasıyla piyasaya sürülen ilk cihaz. Şirket, BlueImage’ın nesnelerin arkasındaki ışık ve düşük ışıkta ayrıntıların korunması gibi yaygın fotoğraf yakalama sorunlarının çoğunu çözdüğünü iddia ediyor. X100 Ultra ayrıca 4K portre video kaydı ve işlemeyi gerçekleştiren Vivo V3+ görüntüleme çipine de sahip. Ana kamera ayrıca özel 4K portre modu video ve Dolby Vision desteğiyle 4K 120 fps’ye kadar video kaydını da destekliyor. 1/2″ 50MP LYT-600 sensörlü, 14 mm eşdeğeri ultra … Vivo X100 Ultra tanıtıldı: Snapdragon 8 Gen 3, 200 MP kamera yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Etik İlkeler Doğrultusunda Güvenilir Yapay Zeka Sistemleri Rehberi
    by Berk Iybar (MediaTrend) on 14 Mayıs 2024 at 05:00

    Takip ettiğiniz üzere yapay zeka son yon yıla damgasını vurdu. Fakat aslına bakacak olursak yaklaşık 70 yıldır bu konu üzerine kafa yoruyoruz. Çünkü insanlık Isaac Asimov gibi bilimkurgu önderlerinin açtığı vizyonda ilerliyor. Bunu yaparken robotlar ve yapay zekayla uyumlu sağlıklı bir toplum ve geleceği inşa etmeye çalışıyoruz. İşte bu yazımızda yapay zeka ve etik ilkeler The post Etik İlkeler Doğrultusunda Güvenilir Yapay Zeka Sistemleri Rehberi appeared first on MediaTrend.

  • Broadcom Destek Portalı (BSP)
    by Batuhan Demirdal (MSHOWTO Topluluğu ve Bilişim Portalı) on 14 Mayıs 2024 at 05:00

    Geçtiğimiz haftada geçişi tamamlanan VMware’in Broadcom portal’a geçişi ile herkes için yeni bir arayüz gelecektir.... The post Broadcom Destek Portalı (BSP) appeared first on MSHOWTO Topluluğu ve Bilişim Portalı.

  • İlk M4 iPad Pro incelemeleri: OLED ekran ve performansı övüyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 05:00

    Apple, geçtiğimiz hafta M4 çipli yeni nesil iPad Pro’yu tanıttı ve bu cihaz hemen ön siparişe açıldı. Şirket, M4 iPad Pro modellerini 15 Mayıs Çarşamba günü resmi olarak piyasaya sürecek. Yurt dışındaki bazı basın mensupları ve yayıncılar yeni iPad’i şimdiden test etti ve ilk incelemeler oldukça olumlu görünüyor. Özellikle yeni OLED ekran övgü alırken, fiyat ve yazılım konusunda bazı eleştiriler bulunuyor. The Verge, yeni iPad’in “en iyi türden aşırı derecede” olduğunu ifade ediyor. Kullanılan OLED panelin “inanılmaz derecede canlı” ve “önemli ölçüde daha parlak” renkler sunduğunu belirten site, bu donanım yükseltmesinin gerekliliğini sorguluyor. Çünkü siteye göre iPad, hâlâ “kilitlenmiş, basitleştirilmiş bir işletim sistemi” kullanıyor. Gizmodo, yeni iPad’in “güzel ve güçlü” olduğunu ancak daha iyi bir yazılıma ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Yeni OLED ekranın “daha keskin, daha parlak ve daha renkli” olduğunu vurgulayan inceleme, fiyat artışını ise olumsuz bir özellik olarak görüyor. Yeni iPad Pro’nun, iki yıl önceki modelden 200 dolar daha pahalı olmasının altı çiziliyor. Engadget, yeni iPad Pro’nun “çok güzel ve çok pahalı” olduğunu belirtiyor. OLED panel tekrar övülürken, eski iPad aksesuarlarıyla uyumsuzluk ve yüksek fiyat eleştiriliyor. Gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde, iPad Pro’nun birçok kişi için gereksiz derecede güçlü ve pahalı olduğu düşünülüyor. Apple’ın donanım ve çip ekiplerinin oldukça … İlk M4 iPad Pro incelemeleri: OLED ekran ve performansı övüyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Dyson’ın ilk mop ürünü WashG1 piyasaya çıkıyor
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 14 Mayıs 2024 at 04:30

    Dyson yeni mop ürünü WashG1’i tanıttı. Bu, şirketin diğer ünlü ürünleri gibi hassas mühendislik içermiyor, mekanik bir temizlik cihazı olarak dikkat çekiyor. Geleneksel temizlik yöntemlerinden farklı olarak, mekanik hareketle zeminleri temizleme işlevi görüyor. Dyson WashG1’in öne çıkan özellikleri WashG1, Dyson’ın zemin temizliğine özel olarak geliştirdiği ilk ürün olarak piyasaya sürülüyor. Kablosuz ve bataryalı bu mop, yurt doşında 699.99 dolar fiyat etiketiyle bu sonbaharda tüketicilerle buluşacak. Ürün, dünyanın en şık mop’larından biri olarak tanıtılıyor ve ilgilenenler, Dyson’ın internet sitesi üzerinden haberdar olabilirler. Dyson, WashG1’i sadece mopping işlevi görecek şekilde tasarlamış olup, bu cihaz akıllı özellikler veya uygulama bağlantısı içermiyor. Bununla birlikte, temizlik sürecini kolaylaştırmak için mekanik bir çalkalama sistemi kullanılıyor ve cihaz, kullanıcının itmesiyle hareket ediyor. Ayrıca, Dyson diğer bir ürünü olan Dyson Submarine modelinde süpürge ve mop kombinasyonunu sunarken, WashG1 sadece mop olarak hizmet veriyor. WashG1’in tasarımı, Dyson mühendislerinin, mop kullanımı sırasında zeminde kirli su birikmesi sorununu çözmeye yönelik çabalarını yansıtıyor. Cihaz, iki döner mikrofiber başlık üzerinde sürekli temiz su püskürtme yeteneğiyle bu sorunu ele alıyor. Böylece, kullanıcılar cihazı zemin üzerinde yönlendirirken, cihaz daha az eforla daha etkili bir temizlik sağlıyor. Buna ek olarak, WashG1, yerdeki büyük parçacıkları toplayabilen ve bunları ayrı bir bölümde toplayan dahili bir fırça sistemi içeriyor. … Dyson’ın ilk mop ürünü WashG1 piyasaya çıkıyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • ChatGPT, “Her” filmi esinli sesli asistanla karşınızda
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 13 Mayıs 2024 at 21:04

    OpenAI, yapay zeka alanında atılım yapan yeni bir sesli asistan geliştirdiğini açıkladı. Bu asistan, kullanıcıların yüz ifadelerini tanıyabilme ve konuşulan dilleri gerçek zamanlı olarak çevirebilme gibi özelliklere sahip. Bu asistan, “Her” filminden esinlenmiş olup, kullanıcılara daha insani bir etkileşim vaat ediyor. Pazartesi günü düzenlenen bir canlı yayın sırasında, OpenAI mühendisleri yeni özelliklerin canlı bir sunumunu gerçekleştirdi. İfade zenginliğini artırma talimatıyla başlayan asistan, hikayeyi anlatırken bir anda robotik bir sese geçiş yaparak, sonunda şarkı söyleyerek hikayeyi bitirdi. Ayrıca, telefon kamerası aracılığıyla çevresini gözlemleyip, görünenlere anında tepki verebilme yeteneği gösterdi. ChatGPT’nin yeni yetenekleri Asistanın sesi, “Her” filminde Scarlett Johansson tarafından seslendirilen karakteri anımsatıyor. OpenAI CEO’su Sam Altman, etkinlik sonrasında sosyal medyada “her” diye bir kelime paylaşarak bu benzerliğe dikkat çekti. Film, yalnızlık ve insan ile yapay zeka arasındaki ilişkiler üzerine odaklanıyor ve Altman bu filmi favori filmi olarak nitelendiriyor. The Verge ile yapılan bir röportajda, CTO Mira Murati bu sesin Johansson’ınkine benzetilmediğini, ancak kullanıcıların sesin kişiliğinden ve tonundan etkilendiğini belirtti. Bu, ChatGPT’nin insan benzeri duygusal tepkiler verebilme kapasitesinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. ChatGPT’nin mevcut ses modu ile kıyaslandığında, yeni gelişmiş özellikler çok daha etkileşimli bir deneyim sunuyor. Yeni sesli asistan özellikleri, sınırlı bir “alfa” sürümde kullanıma sunulacak ve geniş çaplı yayılma … ChatGPT, “Her” filmi esinli sesli asistanla karşınızda yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Apple, iOS 17.5 güncellemesini Takip Bildirimleri özelliğiyle birlikte sundu
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 13 Mayıs 2024 at 20:21

    Apple, iOS 17.5 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, kullanıcılara bir dizi yenilik sunuyor, ancak liste AB ülkelerinde biraz daha uzun görünüyor. iOS 17.5 yenilikleri arasında, Google ile iş birliği içinde geliştirilen ve istenmeyen Bluetooth izleyici aygıtlarına karşı sunulan çapraz işletim sistemi uyarı sistemi bulunuyor. Ayrıca, Avrupa Birliği’nde web tabanlı uygulama dağıtımını içeren bir başka önemli özellik de bu güncelleme ile kullanıma sunuldu. Avrupa Birliği’nde Dijital Pazarlar Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Apple bu blok ülkelerinde web tabanlı uygulama dağıtımını başlatıyor. Ancak bu süreç tamamen serbest bırakılmış değil. Uygulama geliştiricileri, kullanıcıların iOS uygulamalarını web sitelerinden indirmesine izin vermek istiyorlarsa, belirli bir eşiği aştıktan sonra her kullanıcı için ücret ödemeyi gerektiren yeni App Store kurallarını kabul etmek zorunda kalacaklar. iOS 17.5’in dikkat çeken bir diğer yeniliği ise ‘Onarım Durumu’ özelliği oluyor. Bu yeni özellik sayesinde, iPhone kullanıcıları cihazlarını tamire gönderirken ‘Bul’ özelliğini kapatma zorunluluğundan kurtuluyor. Bu, kullanıcıların cihazlarını daha rahat bir şekilde servise göndermelerini sağlayacak bir gelişme olarak öne çıkıyor. Türkiye’de henüz kullanıma açık olmayan Apple News+ uygulaması, nihayet çevrimdışı mod özelliğine kavuştu. Bu sayede kullanıcılar, uçak modundayken veya Wi-Fi’ye erişimleri olmadan da haberleri takip edebilecekler. Bugün akışı ve News+ sekmesi internet bağlantısı olmadan da çalışabilecek. Öte yandan Apple, kelime oyunlarına olan ilgiyi artırmak … Apple, iOS 17.5 güncellemesini Takip Bildirimleri özelliğiyle birlikte sundu yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • ChatGPT artık macOS için masaüstü uygulamasına sahip
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 13 Mayıs 2024 at 20:02

    OpenAI’nin teknoloji dünyasında yankı uyandıran yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT, artık masaüstü uygulaması olarak macOS işletim sistemlerinde kullanıma sunuldu. OpenAI’nin CTO’su Mira Murati, bu yeniliği pazartesi akşamı düzenlenen etkinlikte duyurdu. Uygulamanın arayüzünde yapılan yenilikler de kullanıcıların beğenisine sunuldu. Uygulamanın tanıtımı sırasında, kullanıcıların ChatGPT masaüstü uygulamasını başka bir programın yanında küçük bir pencere olarak açabildikleri gösterildi. Kullanıcılar, ekranda gördüklerine dair soruları ister yazarak ister konuşarak sorabiliyor. ChatGPT, ekranda “gördüğü” bilgilere dayanarak yanıt verebiliyor. ChatGPT macOS uygulamasının kullanım kolaylıkları OpenAI, kullanıcıların Option + Boşluk klavye kısayolu ile ChatGPT’ye soru sorabileceklerini ve uygulama içinde ekran görüntüleri alıp bu görüntüler üzerinde tartışmalar yapabileceklerini belirtti. Hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar yeni uygulamaya erişebilecek. Ancak, uygulama ilk etapta yalnızca ChatGPT Plus kullanıcıları için sunuldu ve geniş çaplı dağıtımının önümüzdeki haftalarda yapılması planlanıyor. Şirket, yıl sonuna doğru Windows işletim sistemi için de bir versiyon çıkarmayı hedefliyor. ChatGPT, zaten iOS ve Android platformlarında mobil uygulama olarak kullanılabiliyor. Bu geniş platform desteği, ChatGPT’nin kullanımını daha da artırıyor. Ayrıca OpenAI, ChatGPT’nin web arayüzünde de yeni bir kullanıcı arayüzü (UI) tasarımı paylaştı. Yeni tasarım, ana ekran ve mesaj düzeninde küçük değişiklikler içeriyor. Murati, modellerin giderek daha karmaşık hâle geldiğini belirtti. Ancak, kullanıcı deneyiminin daha doğal ve kolay hale gelmesini … ChatGPT artık macOS için masaüstü uygulamasına sahip yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • OpenAI, GPT-4o modelini yayınladı: ChatGPT kullanıcılarına ücretsiz
    by Sabri Küstür (Teknoblog) on 13 Mayıs 2024 at 18:40

    OpenAI, yapay zeka alanında devrim yaratan yeni modeli GPT-4o’yu duyurdu. Bu model, şirketin öne çıkan ürünü ChatGPT’i güçlendiren GPT-4 serisinin en son iterasyonudur. OpenAI CTO’su Mira Murati, bu güncellemenin “çok daha hızlı” olduğunu ve “metin, görüntü ve ses yeteneklerinde iyileştirmeler sağladığını” ifade etti. GPT-4o’nun yetenekleri, şirketin blog gönderisine göre, “iteratif olarak dağıtılacak.” Bu dağıtım süreci, bugünden itibaren kırmızı ekip erişimiyle başlayacak, ancak metin ve görsel yetenekler ChatGPT’te hemen kullanıma sunulacak. Bu süreç, kullanıcıların modelin yeni özelliklerini hemen deneyimlemelerine olanak tanıyor. OpenAI CEO’su Sam Altman, modelin “doğal olarak çoklu modlu” olduğunu belirtti. Bu, modelin ses, metin veya görsellerde içerik üretebileceği veya komutları anlayabileceği anlamına geliyor. Geliştiriciler, GPT-4-turbo’nun yarısı fiyatına ve iki kat hızında olan GPT-4o API’sine erişebilecekler. Yeni model, herhangi bir metin, ses ve görüntü kombinasyonunu girdi olarak kabul ediyor ve her üç formatta da çıktı üretebiliyor. Aynı zamanda duyguyu tanıyabiliyor, konuşmanın ortasında onu kesmenize olanak tanıyor ve konuşmalar sırasında neredeyse bir insan kadar hızlı tepki veriyor. Canlı yayınlanan bir sunum sırasında OpenAI CTO’su Mira Murati, “GPT-4o’nun özelliği, ücretsiz kullanıcılarımız da dahil olmak üzere herkese GPT-4 seviyesinde zeka sağlamasıdır.” dedi. “Kullanım kolaylığı söz konusu olduğunda ilk kez ileriye doğru büyük bir adım atıyoruz.” Sunum sırasında OpenAI, GPT-4o’nun İngilizce ve İtalyanca arasında … OpenAI, GPT-4o modelini yayınladı: ChatGPT kullanıcılarına ücretsiz yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Restoranları teknolojiyle buluşturan Rezervem 2024’te yüzde 300 büyüme hedefliyor
    by Sinan Küstür (Teknoblog) on 13 Mayıs 2024 at 14:30

    Restoranlar için geliştirdiği özel bir yazılım ile restoran deneyimini teknoloji ile buluşturan Rezervem, yeme-içme deneyimini kusursuz bir noktaya taşıyor. Gelecek nesil teknolojilerini bugünden rezervasyon sistemlerine entegre eden şirket, güçlü yazılım alt yapısı ile restoranların geleceğine profesyonel bakış açısıyla yön veriyor.  Michelin yıldızlı ve fine dining restoranları sisteme dahil eden Rezervem, yakın zamanda B2C alanında da hizmet vermeye hazırlanıyor. Kullanıcıların yeme-içme tercihlerini ve deneyimlerini kendi mobil uygulaması üzerinden yapabilecekleri bir yazılım sunacak olan şirket, büyüme hızına yeni bir ivme katacak. “Misafirperverliğin Geleceği” sloganıyla yola çıkan ve 100’den fazla restorana hizmet sunan Rezervem, kişiselleştirilebilir hizmet anlayışı ve kalıcı çözümleriyle restoranların verimliliğini artırıyor. Teknoloji ve yazılım alanında geniş bilgi birikimine sahip olan Bekir Topuz tarafından 2018 yılında kurulan Rezervem, geleneksel yöntemlerin aksine rezervasyon yönetimini teknoloji ve konforla buluşturuyor. Güçlü İş Zekası (BI) altyapısı ile tüm rezervasyon sürecindeki verileri okunabilir ve anlamlı hale getiren şirket, restoranların misafirlerine daha kaliteli hizmet sunmasına, data analizi yaparak hizmet kalitesini ve iş performansını artırmasına yardımcı oluyor. 2023 yılında hizmet verdiği restoran sayısını 3 katına çıkaran şirket ve yüzde 200 büyüme elde eden Rezervem, 2024 yılında 250 lokasyon sayısına ulaşarak yüzde 300 büyüme hedefliyor. Restoranlara sunduğu finansal araçlar sayesinde toplamda 140 milyon TL’lik bir işlem hacmine ulaştı; bunun 107 Milyonu provizyon, 32 Milyonu … Restoranları teknolojiyle buluşturan Rezervem 2024’te yüzde 300 büyüme hedefliyor yazısı ilk önce Teknoblog üzerinde ortaya çıktı.

  • Şu anda alınabilecek en mantıklı tabletler!
    by Yiğit Can Polat (MediaTrend) on 13 Mayıs 2024 at 13:45

    Piyasadaki en mantıklı tablet seçeneklerini inceledik. Tüketicilerin bütçelerine uygun ve ihtiyaçlarına cevap verecek tabletleri detaylıca ele aldık. Şu anda alınabilecek en mantıklı tabletler! Honor Pad X9 Honor Pad X9, özellikle Google servislerini desteklemesi ve Android 13 işletim sistemiyle dikkat çekiyor. 11.5 inç büyüklüğünde, 120 Hz tazeleme hızına sahip ekranı, oyun ve multimedya kullanımı için ideal. The post Şu anda alınabilecek en mantıklı tabletler! appeared first on MediaTrend.

Tags:

One response

Görüşlerinizi paylaşıp yorum yaparsanız seviniriz.

Latest Comments

  1. Merhaba, bu bir yorumdur. Yorum moderasyonuna başlamak, düzenlemek ve silmek için lütfen yönetim panelindeki yorumlar bölümünü ziyaret edin. Yorumcuların avatarları…

%d